VAS “Latvijas Valsts ceļi” ceļu laboratorija
VAS „Latvijas Valsts ceļi” laboratorijas ēkas rekonstrukcija

Būvprojekta nosaukums: VAS “Latvijas Valsts ceļi” laboratorijas ēkas rekonstrukcija
Atrašanās vieta: Rencēnu iela 1a, Rīga
Atklāšanas datums: 2012.g. 2. aprīlis
Pasūtītājs: VAS “Latvijas Valsts ceļi”
Ģenerāluzņēmēji: SIA “PPA būve” un SIA “111 metri”
Projektēšanas stadija: Tehniskais projekts
Būvprojekta autori: AS “Ceļuprojekts”
Projekta vadītājs:

Laboratorijas ēkas rekonstrukcijas projektā paredzēts uzcelt piebūvi – palīgražošanas ēku, demontējamās piebūves vietā. Pieeja un piebraukšana būvei saglabājas esošā – no Mazās Rencēnu ielas. Zemes gabala teritorija praktiski līdzena. Atjaunojamie un projektējamie piebraucamie ceļi un laukumi, kā arī projektētās a/m stāvvietas, paredzētas ar cieto segumu – asfaltbetonu. Apmeklētāju un darbinieku trotuārs – ar betona bruģa segumu. Zemes gabala teritorijā tiek saglabāti visi esošie koki un krūmi un tiek veidots jauns zālājs.

Jaunā palīgražošanas ēka projektēta kā divstāvu ēka ar divslīpju jumtu, bloķēta ar esošo laboratorijas ēku, ar nelielu nobīdi plānā, lai harmoniski sasaistītu abus apjomus. Fasādes sienas no Fibo 5 blokiem, siltinātas, apmestas un krāsotas analogi esošajai – gaiši dzeltenas, kā arī jumta segums(bitumena šindeļi) un krāsa(sarkana) atbilst esošajai laboratorijas ēkai. Pie jaunās ēkas ieejas paredzēts panduss pieejas iespējamībai. Palīgražošanas ēkas izmēri plānā 28.80×10.36m. Pirmajā stāvā paredzētas laboratorijas telpas ar noliktavām un palīgtelpām, bet otrajā stāvā izvietots arhīvs divās telpās un administrācijas telpas ar tualetēm. Palīgražošanas ēkas tehniski – ekonomiskie rādītāji :

  • Apbūves laukums – 322.4 m2
  • Kopējā platība – 559.6m2
  • Ēkas kubatūra – 2717.0m3

Related posts:

  1. VAS „Latvijas Infektoloģijas centrs” laboratorijas korpusa projektēšana

Post a Comment

Your email is never published nor shared. Required fields are marked *

Ogļu termināls